Články

Împreună pe rafturile din farmacie și totuși diferite

Împreună pe rafturile din farmacie și totuși diferite

Le găsim împreună așezate pe rafturile din farmacie. La prima vedere par foarte asemănătoare: pot fi tablete, capsule, picături sau praf. Cu toate acestea, este important să ne dăm seama, faptul că trebuie să ne așteptăm la ceva diferit de la fiecare grup.

Liek a výživové doplnky majú rozdielnu funkciu
Medicamentul este un medicament sau un amestec de medicamente și excipienți, care sunt preparați într-o formă farmaceutică adecvată. Scopul său este să protejeze împotriva bolilor, ajută la diagnosticarea lui, să trateze și să readucă sănătatea. Îl servim precum este indicat și așteptăm efectul terapeutic dorit. În timp ce medicamentul ajunge la pacient, acesta trece ca produs al cercetării științifice prin faze de testare farmaceutică, farmacotoxicologcă și clinică. Întregul proces dificil de obţinere a unui nou medicament durează aproximativ 10 ani. Autorizația de introducere pe piață este dată de Institutul de Stat pentru Controlul Medicamentelor

Aj výživové doplnky majú svoju silu a preto je ich užívanie prospešné
Suplimentele nutritive aparțin de alimente. Acestea sunt surse concentrate de nutrienți, vitamine, minerale sau alte substanțe cu efecte nutriționale sau fiziologice. Le producem cu scopul de a suplimenta nutriția obișnuită. Utilizarea lor este benefică în starea nevoilor fiziologice crescute – în sporturi de vârf, sarcină, muncă grea, stres excesiv, în perioada de examene, în diverse diete și în anumite perioade ale anului. Plasarea suplimentului nutrițional pe piața Republicii Slovace este aprobată de Serviciul de Sănătate Publică. Producătorii sunt cei care sunt responsabili de conținutul și siguranța sănătății substanței declarate. Suplimentele nutritive nu trebuie să aibă indicații terapeutice și nici nu trebuie atribuite abilității de prevenire, de tratare sau vindecare a bolilor umane.

Deși medicamentul și suplimentul nutrițional sunt produse diferite, fiecare dintre ele are un rol de neînlocuit în îngrijirea sănătății.

Autor: Mgr. Bibiana Hudaková – farmaceut
Publikované: 27. septembra 2019

ODPORÚČANÉ

 1. Energetické kávové reishi muffiny
 2. Spolu na policiach v lekárni a predsa iné
 3. Kolagén- banánový fitness krém
 4. Kávu pijeme preto, lebo nám chutí
 5. Avokado-čokoládovy superfoods krém
 6. Ako ostať v kondícií počas celého roka
 7. Reishi Matcha raw cake
 8. Aktívne ovocno-kolagénové smoothie
 9. Ako na bolesti kolien a chrbtice?
 10. Prečo sú vitamíny podstatné
 11. Spicy chilli raw cake
 12. Helicobacter pylori - zákerná baktéria, s ktorou sa dá bojovať

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *